SET Law Previous Year Question Papers PDF

Symbiosis Entrance Test SET LAW Previous Year Question Papers

SET is the Symbiosis Entrance Test and takes place to Law, Engineering and Design. The SET Law or SLAT takes place every year for Noida, Pune and Hyderabad location of Symbiosis Institute. Students willing to study Law from symbiosis institute should apply for the SLAT. 

SET Law Exam Selection Process 

A candidate needs to register for Online SLAT or SET Law & also register for the institutes offering his/ her choice of programmes by paying separate programmes registration fees. If the candidate is shortlisted, he/she would then need to attend the further admission process conducted by each of these institutes individually.

Here are four sections of the SET Law Exam Selection Process:-

Section 1: SLAT Registration

Section 2: Entrance Test SLAT

Section 3: Shortlisting and Selection Process

Section 4: Merit List Declaration and Admission 

Get: Question papers for Exams

SET Law Exam Pattern

Here is the exam pattern for the SET Law Exam. The number of subjects and marks allotted to each subject for Law entrance exam of SET is given below. Check out the SET Law Exam Pattern to understand the exam and accordingly start your preparations.

Subjects No. of questions Marks allotted
Logical reasoning 30 30
Legal reasoning 30 30
Analytical reasoning 30 30
Reading comprehension 30 30
General Knowledge 30 30
Total 150 150

Here is more information about the factors on which the merit list will depend.

Sr. No. Institute Test Test score

Scaled down

to 50 marks

PI WAT GT

(Group Test)

Academic

profile

Total
1 SLS – P (BA. LL.B & BBA. LL.B)- Honours SLAT 50 25 20 5 100
2 SLS-Hyd (BA. LL.B & BBA. LL.B)- Honours SLAT 50 25 20 5 100
3 SLS-NOIDA (BA. LL.B & BBA. LL.B)- Honours SLAT 50 30 20 100
4 SCMS-Pune SET 50 20 20 10 100
5 SCMS-NOIDA SET 50 35 15 100
6 SSE SET 50 30 20 100
7 SSLA SET 50 30 20 100
9 SICSR (B.B.A.(Information Technology) & B.C.A) SET 50 20 20 10 100
10 SSCA SET 50 30 20 100

SET Law Exam Previous Year Question Papers 

Aspirants, remember the higher secondary exams and always being advised by elders and teachers to solve past year papers for a better exam result. Seems their advice is helpful for the SET Law exam as well. SET Law previous year question papers will prove beneficial in many ways.

Initially they help with time management skill required during the SET Law written test. Start your prep with SET Law previous year papers within time limit. When you aspirants will prepare with previous year papers, you can overcome problems related to time. Also information like SET Law exam pattern and repeated question if any can be sorted from SET Law previous year papers. These papers are available in pdf format which are easy to download and can be accessed through any device.

Also Check : BMRCL Question Papers

The SET Law Paper Selection Procedure and Exam Pattern along with Previous Years Question Papers will turn out to be helpful for the exam preparation. Candidates wish to study Law at Symbiosis should thoroughly study through the previous papers. To know the model questions and exam pattern, the SET Law  Question Papers will be useful.

SET LAW Previous Year Sample Question & Papers PDF

Q1. India has the maximum volume of foreign trade with–

  1. USA
  2. Russia
  3. China
  4. UK

Ans. 3

Q2. Which one of the following observations is not true about the Quit India Movement of 1942?

  1. It was a non-violent movement
  2. It was led by Mahatma Gandhi
  3. It was a spontaneous movement
  4. It did not attract the labour class in general

Ans. 3

Q3. Which of the following is the main constituent of biogas?

  1. Methane and carbon dioxide
  2. Methane and carbon monoxide
  3. Hydrogen and carbon dioxide
  4. Butane and carbon dioxide

Ans. 1

Q4. The salaries and allowances of the Judges of the High Court are charged to the–

  1. Consolidated Fund of India
  2. Consolidated Fund of the State
  3. Contingency Fund of India
  4. Contingency Fund of the State

Ans. 2

Q5. General Measures to study rural-urban disparities–

  1. Sex ratio, Literacy Rate, Per Capita Income
  2. Credit Allocation, Sex Ratio, literacy Rate, Per Capita Income
  3. Per Capita Income, Physical Quality of Life Index, Sex Ratio, literacy Rate, Credit Allocation
  4. None of the above

Ans. 3

Q6. World Development Report” is an annual publication of–

  1. United Nations Development Programme
  2. International Bank of Reconstruction and Development
  3. International Monetary Fund
  4. World Trade Organization

Ans. 2

Q7. In the context of the Indian freedom struggle, 16th October 1905 is well known for which one of the following reasons?

  1. The formal proclamation of Swadeshi Movement was made in Calcutta Town hall
  2. Partition of Bengal took effect
  3. Dadabhai Naoroji declared that the goal of Indian National Congress was Swaraj
  4. LokmanyaTilak started Swadeshi Movement in Poona

Ans. 2

Q8. Who won a Bronze medal for India in Boxing at the 2012 London Olympics?

  1. Mary Kom
  2. Vijendra Singh
  3. Sushil Kumar
  4. Vijay Kumar

Ans. 1

Q9. Who recently took over the chairmanship of the Tata Group ?

  1. Azim Premji
  2. Cyrus Mistry
  3. Ratan Tata
  4. Adi Misry

Ans. 2

Q10. Who is the founder of Facebook?

  1. Mark Zuckerberg
  2. Mark Twain
  3. Steve Jobs
  4. Bill Gates

Ans. 1

Q11. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Ans. 2

Q12. (Essential Part) desert

  1. Cactus
  2. Arid
  3. Oasis
  4. Flat

Ans. 2

Q13. Statements: No women teacher can play. Some women teachers are athletes.

  1. Conclusions: I. Male athletes can play.
  2. Some athletes can play.
  3. Only conclusion I follows
  4. Only conclusion II follows
  5. Either I or II follows
  6. Neither I nor II follows

Ans. 4

Q14. SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Ans.  3

Q15. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Ans. 4

Q16. QPO, NML, KJI, _____, EDC

  1. HGF
  2. CAB
  3. JKL
  4. GHI

Ans. 1

Q17. JAK, KBL, LCM, MDN, _____

  1. OEP
  2. NEO
  3. MEN
  4. PFQ

Ans. 2

Q18. BCB, DED, FGF, HIH, ___

  1. JKJ
  2. HJH
  3. IJI
  4. JHJ

Ans. 1

Q19. Window is to pane as book is to

  1. Novel
  2. Glass
  3. Cover
  4. Page

Ans. 4

Q20. Secretly is to openly as silently is to

  1. Scarcely
  2. Impolitely
  3. Noisily
  4. Quietly

Ans. 3

Q21. A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work, Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

  1. 4 days
  2. 6 days
  3. 8 days
  4. 12 days

Ans. 2

Q22. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Ans. 2

Q23. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Ans. 1

Q24. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Ans. 4

Q25. How many 4-letter words with or without meaning, can be formed out of the letters of the word, ‘LOGARITHMS’, if repetition of letters is not allowed?

  1. 40
  2. 400
  3. 5040
  4. 2520

Ans. 3

Q26. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

  1. 213444
  2. 214344
  3. 214434
  4. 231444

Ans. 1

Q27. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

  1. 10
  2. 20
  3. 21
  4. 25

Ans. 3

Q28. What will be the day of the week 15th August, 2010?

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Friday

Ans. 1

Q29. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Ans. 1

Q30. A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 10

Ans. 2


Summary
Review Date
Reviewed Item
SET Law Previous Year Question Papers PDF
Author Rating
41star1star1star1stargray
Updated: March 1, 2018 — 5:25 pm

Leave a Reply

Preparation Hub © 2018 Preparation Hub